Mi-a spus o prietenă odată că sunt genul de om care are mereu valiza lângă uşă, pregătită pentru orice oportunitate. Ce-i drept valiză n-am, mai degrabă un ghiozdan şi unul achiziţionat chiar de curând, mai încăpător decât cel vechi cu care cred că o să mă înţeleg de minune. Deja ne-am obişnuit unu’ cu altu’. Mereu mai lasă de la el şi îmi permite să mai înghesui ceva mai multe decât ar trebui.

Dar o să apuc, cred, să stau şi la casa mea şi lângă uşă am să aşez o valiza. Mai măricică, veche, poate chiar de un maro închis-ca să duc clişeul până la capăt- în care am să ţin mărunţişuri adunate de ici-colo, hărţi tocite de atâtea întoarceri şi plieri şi peste ale căror străzi şi obiective m-am văzut nevoită să trec şi eu, cel puţin o dată cu un pix. Nimic altceva decât un ‘trigger’ constant în zilele ghidate de acelaşi cerc vicios: ‘cafea-muncă-supermarket-casă-muncă’.
Ce ştiu sigur este că nu-mi place să văd lucrurile pe fugă sau superficial. ‘All-inclusive’ şi ‘doar centrul oraşului’ nu au adus şi nici nu vor aduce niciun plus faţă de statul acasă în faţa laptopului cu o pungă de chipsuri. Aa, da era să uit: la ‘all inclusive’ ai in plus şi o brăţară la mâna. Asta ca să ai şi dovada clară că eşti în vacanţă doar că să mănânci cel puţin la fel de des pe cât respiri. Şi pe bani mulţi. Şi tot cartofi prăjiţi cu carne. Poftă bună! O să mă lipsesc totuşi de asta şi o să aleg reţeta mea: cazările la localnici, hărţi luate pe gratis din hoteluri, cafele băute pe străduţe mici, ascunse, iar mâncarea…cu moderaţie, ca să imi pot permite după să străbat cât mai mulţi km pe jos, fără să fiu nevoită să slăbesc cureaua la pantaloni.

UA-128051971-1