10% din greutatea ta corporală

E scris peste tot: bagajul pentru Camino ar trebui să aibă maxim 10% din greutatea ta corporală. Asta dacă vrei să nu îți rupi spatele din primele zile pe drum. Inițial, am crezut că în alea 6 kilograme de bagaj îmi va intra doar lenjeria, o crema de soare, o geacă, ceva pantaloni în plus și un polar. Apoi am început să fiu atentă la fiecare detaliu pe care îl treceam pe listă. La cumpărături m-am zgârcit la fiecare gram, am ales sacul de dormit cel mai ușor (recunosc, în detrimentul celui mai călduros), m-am convins că nu am nevoie de mai mult de două tricouri și că nu voi putea să car nici măcar o carte. Pentru cei dintre voi care nu știu pentru ce excursie îmi pregătesc atât de minuțios bagajul puteți citi totul în primul articol.

.
Nu te zgârci când cumperi șosetele!

Ignorând faptul că am prea multe lucruri roz, conținutul final al bagajului arată cam așa și are aproximativ 7 kg.
1. Bocancii, care deși nu sunt noi, am încercat să îi port mai peste tot în ultimul timp.
2. Două perechi de pantaloni lungi pentru hiking (o pereche are fermoar undeva deasupra genunchiului și se pot face și scurți). O pereche de colanți pe post de pijama. Regula la haine ar fi un articol pe tine și unul în rucsac.
3. Polar.
4. O frontală pentru că majoritatea albergue-lor dau stingerea la ora 22:00.
5. Două bustiere
6. Rucsacul
7. O șapcă
8. Ghid Camino de Santiago. Eu îl am pe cel al lui John Brierley pe care multă lume îl recomandă. Îl poți găsi aici. Am auzit lucruri foarte bune și despre ghidul scris de Anna Dintaman pe care îl poți găsi aici.
9. O pereche super ușoară de adidași pentru când vom sta numai prin sătuce sau în jurul hostelurilor (albergue)
10. Trei perechi de șosete care au costat cât geaca și sacul de dormit la un loc. Dacă trebuie făcută o investiție pentru Camino, aceea e pentru cel puțin o pereche bună de șosete. Sunt special făcute pentru trekking, asigura izolație, un reglaj de temperatură și au zone cu întăritură pentru o buna protecție împotriva bătăturilor (glezna, tendonul lui Ahile, degete etc). M-a speriat gândul de a merge câte 31 km/zi timp de 16 zile plină de bătături așa că șosetele au fost singurele chestii de pe listă la care nu m-am zgârcit. Am decis să iau mai multe perechi de șosete pentru a le schimba în cazul în care îmi transpiră piciorul pe parcursul zilei.
11. Medicamente; ca în fiecare călătorie voi fi o mică farmacie ambulantă.  Voi avea Ibuprofen, ceva antibiotice (deși nu sunt adepta antibioticului luat aiurea), No-spa, Colebil, Furazolidon (pentru că niciodată nu poți fi prea precaut) și un Diclofenac gel.
12. Plasturi. Mulți muuuulți plasturi și o fașă eleastică
13. Șlapi pentru baie.
14. O pelerină de ploaie. A mea este de fapt un poncho imens care îmi acoperă si rucsacul. Voi avea oricum separat și o protecție de ploaie pentru rucsac.
15. Un buff.
16. Un prosop cu uscare rapidă.
17. Cremă de soare cu SPF 50.
18. Dopuri de urechi. În unele nopți vom dormi și în camere cu alți 60 de oameni și nu cred că voi putea adormi pe sforăitul a 20 dintre ei.
19. Am să-mi schimbi portofelul cu un portofel bărbătesc foarte mic și ușor.
20. Sac de dormit. Am ales din Decathlon unul a cărui  temperatură limită este 10°C și cântărește 680 de grame.
21. Telefon și încărcător. Oricât mi-aș dori nu voi lua aparatul de fotografiat fiind destul de mare si de greu. În plus, nu vreau să am grija lui tot drumul.
22. Ochelari de soare.
23. Bani. Nu măruntul din poză care este pus acolo strict din punct de vedere estetic. Voi avea cu mine Revolutul și o sumă minimă de cash, ținând cont că sunt ATM-uri mai peste tot.
24. Kindle.
25. Un jurnal cu un pix.

.

.

CITEȘTE ȘI:
Camino de Santiago – cele mai frecvente întrebări
Ce cheltuieli înseamnă de fapt Camino

.

Ce nu e în poză dar va fi în bagaj

1. Două tricouri de bumbac (vezi regula de sus de la punctul 2)
2. Chiloții sau lenjeria pentru cei mai delicați.
3. Un săpun de rufe că să spălăm cele mai sus amintite.
4. Produse de baie (gel de duș, șampon etc în funcție de nevoile fiecăruia)
5. Spray cu permethrin pentru că unele hosteluri pot avea bed bugs pe sub saltele.
6. O borsetă genul celei purtate de bărbații +50 și e asortată cu șosete și sandale. Portofelul, pașaportul și telefonul vor fi în borsetă, iar borseta va fi în permanență prinsă de mine. Da, inclusiv noaptea.
7. Bețe de trekking pe care le vom cumpăra când voi începe Camino-ul.
8. Un bidon pentru apă.

UA-128051971-1