Dacă întrebi americanul de rând care este cel mai frumos oraș din Statele Unite, o să primești două răspunsuri: San Francisco și New Orleans. După ce le-am vizitat pe amândouă, votul meu merge spre cel din urmă. Fie că vii aici pentru jazz, voodoo, pentru că ți-a placut mult sezonul trei din American Horror Story sau ești fan al Cronicilor Vampirilor de Ann Rice, New Orleans are ceva pentru toată lumea.

.

Ce vizităm

.

Cartierul Francez și Bourbon Street

Aici vă puteți duce imediat ce v-ați lăsat bagajul la cazare. Aș încadra acest cartier printre cele mai frumoase din lume, cu arhitectura similară celei spaniole. Veți vedea cladiri superbe decorate cu flori, nenumărate bărulețe și o atmosferă excelentă întreținută de muzica jazz pe care o veți auzi în permanență de la diverse localuri.
Cea mai celebră stradă, Bourbon St, a devenit excesiv de turistică, iar noaptea devine…greu de descris. Pentru mine a fost prea mult. Multă aglomerație, multă mizerie, muzica venind simultan de la prea multe baruri, mulți oameni ciudati în stare avansată de ebrietate …fiecare localnic cu care am vorbit mi-a spus sa evit această stradă.

Pentru jazz autentic și atmosfera cea mai faina din NO duceți-vă pe Frenchman St, cu precadere bărulețul The Spotted Cat, unde eu am fost în fiecare seară. De asemenea, veți întâlni trupe de jazz care cantă în stradă și veți vedea cum oamenii se adună să danseze în jurul lor. Cu adevărat un vis frumos!

În cartierul Francez puteți merge la Voodoo Museum, un muzeu micuț dar foarte interesant. Intrarea costa 8$ și puteți lăsa diverse ofrande figurilor voodoo pentru a primi în schimb protecție, noroc în dragoste, bani și toate cele. Interesant mai este și Muzeum of Death, aflat mai aproape de cartierul financiar, dacă sunteti atras de macabru. În interior se află exponate explicite, deci dacă sunteți mai sensibil vă sfatuiesc să săriti această atracție. De asemenea, nu plecați de aici fără să încercați un Bloody Mary.

.

City Park – Esplanada Ave.

Parcul orașului este o oază subtropicală extraordinar de frumoasă, plină de palmieri, lacuri si pelicani. Puteți ajunge acolo mergand pe Esplanada Ave, un bulevard unde o sa vreți să faceți poza fiecărei case în parte. Vă sfatuiesc să vă lăsati pierduti în acest mic paradis, cu garanția că o plimabre lungă vă va oferi o experiență de neuitat. Dacă nu vreți să mergeți pe jos, puteți lua autobuzul, prețul unui bilet fiind de 1.25$. Tot aici puteti vizita si Muzeul de Artă, unul dintre muzeele care merită văzute.

.

.

.

.

.

.

.

Cimitirele

Cimitirele din New Orleans sunt adevarate capodopere arhitecturale. Principalul element ce le deosebește de alte cimitire este mormântul construit deasupra solului, practică apărută ca urmare a inundațiilor. Cimitirul St. Louis nb. 1, este considerat cel mai turistic deoarece găzduiește mormantul lui Marie Laveau, cunoscută sub titlul de The Voodoo Queen (cu siguranți veți vedea chipul ei des prin NOLA). Cimitirele St. Louis 2 și 3 merită și ele vizitate, iar pe langă acestea 3 mai este si cimitirul Lafayette, poziționat aproape de parc.
În cimitirul St. Louis nb. 1, puteți intra doar cu ghid turistic, situație impusă de multiplele acte de vandalism ale turiștilor. Puteți achizitoana un tur la poartă pentru 20$, însa durează doar 45 de minute. Eu am găsit un tur pe TripAdvisor care a durat mai mult de o oră pentru doar 10 dolari și am fost foarte mulțumită.

.

.

.

.

CITEȘTE ȘI:

New Orleans, Louisiana- ghid de călătorie, partea I
The Big Apple: Ghid de călătorie în New York City – Partea I

.

Mlaștina

Aceasta este o experientă pe care nu trebuie să o ratați dacă veniți în New Orleans; este  ca și cum ai vizita o planetă extraterestră. Exista multe companii care organizeaza excursii, eu am mers cu Cajun Encounters și m-a costat 57$, în care a fost inclus transportul dus-întors din cartierul Francez. Veți avea oportunitatea să vă plimbați in jur de 2 ore prin incredibila pădure inundata, să vă bucurați de vegetatia luxurianta, locuinte lacustre și animale exotice, în habitatul lor…mai puțin feeric. Aligatorii sunt cea mai mare atractie iar ghizii sunt pregatiți cu diverse mâncaruri pentru a-i atrage mai aproape de barcă. Este o adevărată experiență să vedeți un aligator de aproape, mai ales fară a vedea și suferinta asociată cu gradinile zoologice sau diverselor resorturi turistice. Aceste companii militează pentru conservarea mediului înconjurător și își dau silința să educe publicul despre fragilitatea ecosistemelor.  Alte animale pe care veți avea ocazia să le vedeți de aproape vor fi adorabilii ratoni, porcii mistreți și broaștele țestoase. E foarte posibil să vedeți și șerpi prin copaci.

Dacă nu sunteți atăt de aventuroși și preferați o doză de istorie, majoritatea firmelor organizeaza si excursii la plantații. Costul e cam acelasi și am auzit ca merită. Noi am lasat plantația pentru urmatoarea excursie, deoarece cu siguranță ne vom întoarce!

.

.

Iar după ce s-a întunecat și ați bifat tot ce aveați pe listă pentru ziua respectivă, gasiți un bar de unde vine muzică care vă place și savutați un Bloody Mary. Vă pot garanta că jazzul nu sună nicăieri ca în New Orleans.

.

.

.

.

articol și poze: Ana Johnson-Moore
poza de prezentare:  Shutterstock

UA-128051971-1